BCS_NamingArea_Hungary.jpg
Főoldal Termékek Gyomirtó szerek
Gombaölő szerek
Rovarölő szerek
Csávázószerek
Egyéb készítmények
Nunhems zöldségvetőmag
Kiadványok Termékkatalógus
Termékismertetők
Kultúraprospektusok
Bayer Híradó
Előrejelzés Előrejelzési szolgáltatás
Kártevő és betegség előrejelzés
Időjárás előrejelzés
Dokumentumok ADR okmányok
Biztoságtechnikai adatlapok
Szakmai kiadványok
Szabályzatok
Egyéb
Bayer oldalak
Bayer nemzetközi linkek
Impresszum
© 2002 Bayer CropScience

cimmons.jpg
Monsoon

Gyomirtó permetezőszer kukoricában (takarmány, siló) magról kelő egy- és kétszikű, valamint évelô egyszikû gyomnövények ellen. A kukorica gyomirtás specialistája.

Hatóanyaga:
    22,5 g/l foramszulfuron
    22,5 g/l izoxadifen-etil
Forgalmazási kategória: I.

Kiszerelés: 5 l

Dózis: 1,8-2,5 l/ha

Széles hatásspektrum:
Kiemelkedő hatékonyság szinte minden egyszikű ellen: eredményesen alkalmazható a kakaslábfű, a vadköles, a muharfélék, a perje-félék, de az évelő tarackbúza és a fenyércirok ellen is. Hatásos ezen kívül több kétszikű gyom ellen is, mint pl.: a parlagfű, a disznóparéj-félék, a fehér libatop*, a csattanó maszlag, a terebélyes laboda*, a mezei acat*, a szerbtövis-félék*, stb. (*= a 4 levelesnél nagyobb, ill. túlfejlett gyomokon erős növekedési depressziót okoz).
Gyors esôállóság:
A Monsoon két órán belül felszívódik a gyomnövényekbe. Az ezt követően lehulló csapadék a hatékonyságát már nem befolyásolja.
Kiváló szelektivitás:
A speciálisan kukoricára kifejlesztett antidótum magas szintű szelektivitást biztosít hatékonysági kompromisszumok nélkül.


Javasolt technológia:

A készítményt posztemergensen, a kukorica 5-7 leveles korában kell kijuttatni. A magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 valódi leveles, a magról kelő egyszikűek 1-3 leveles fejlettségtől a gyökérváltás végéig a legérzékenyebbek a készítményre.
Fenyércirokkal fertőzött területeken:
A kezelés 20-30 cm-es gyomnövény magasságnál végezhető a legeredményesebben, egyszeri 2,5 l/ha adaggal. Elhúzódó kelés esetén szükséges lehet a kezelés megismétlése az új kelésű fenyércirok 15-20 cm-es magasságánál, a kialakult fertőzés erősségétől függően 2-2,5 l/ha adagban. Merlin flexx, vagy Adengo alapkezelés után meg kell várni a kifehéredett fenyércirok visszazöldülését a kezelés elôtt (kb. 2 hét). Túlfejlett gyomok, illetve megkésett kezelés esetén 2,5 l/ha dózis javasolt.
Tarackbúzával fertőzött területeken: A kezelés a 15-20 cm nagyságú yomnövény
ellen a leghatékonyabb egyszeri 2,25-2,5 l/ha adaggal.
Vadkölessel fertőzött területeken:
A kezelés a gyomnövény 1-3 leveles fejlettségétől a gyökérváltásának végéig végezhető a legeredményesebben, egyszeri 2-2,5 l/ha adaggal. Elhúzódó kelés esetén szükséges lehet a kezelés megismétlése az új kelés 2-3 leveles korában, 1,5-2,0 l/ha adaggal. Túlfejlett gyomok, illetve megkésett kezelés esetén 2,5 l/ha dózis javasolt. A készítmény 2,5 l/ha adagjával eredményesen lehet védekezni az újonnan feltûnt HPPDgátló hatóanyagokkal szemben általánosan ellenálló Panicum riparium ellen.
Kombinációk: Erôs kétszikû fertőzés, vagy Monsoonra kevésbé érzékeny kétszikű gyomfajok (pl. keserűfű-félék), vagy fejlettebb gyomnövények (pl. négy levelesnél fejlettebb fehér libatop), illetve száraz körülmények esetén tankkombináció lehet szükséges. Javasolt kombinációs partner: Dicopur Top, vagy a gyomflórától függően: dikamba, floraszulam, klopiralid, fluroxipirmetil, mezotrion, terbutilazin, illetve 2,4-D hatóanyagú termékek az engedélyokiratukban meghatározott dózisban. A kombinációs partnerek jelentősen befolyásolhatják a kijuttatás idejét!
Utóvetemény:
A Monsoon szántást követően nem jelent korlátozást a normál vetésforgó esetében, mivel gyorsan inaktív anyagokra bomlik a talajban.


Ne feledje:

A Monsoon nem használható olyan területen, ahol előzőleg szerves foszforsavészter hatóanyag tartalmú talajfertôtlenítő szert alkalmaztak.
Szerves foszforsavészter hatóanyagú rovarölô permetezőszerrel nem végezhető kezelés a kukoricában sem a Monsoon kijuttatása előtt, sem utána, két héten belül, mert ez fokozott fitotoxicitást okozhat.Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: előírás szerinti alkalmazás esetén nincs korlátozás.

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédő szer raktárban 2 év.

A felhasználás során tartsa be a címkén és a termék engedélyokiratában szereplő előírásokat!!

Engedélyokirat
Biztonságtechnikai adatlap